Wat is veilig emailen met Secure eMail

Vertrouwelijke en privacygevoelige informatie deel je met Secure eMail.  

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Beveiligde e-mail > Wat is veilig emailen met Secure eMail

Secure eMail is de e-mailoplossing waarmee je beveiligd en aangetekend vertrouwelijke en privacygevoelige informatie kan delen. Zo kan je organisatie zorgeloos privacy- en bedrijfsgevoelige informatie en belangrijke documenten delen. Geen risico op menselijke fouten of een datalek. Wel zo veilig dus!

E-mail als (veilig) communicatiemiddel

E-mail is een vertrouwd communicatiemiddel, we gebruiken het dagelijks op ons werk en voor privé communicatie. E-mail is een prima medium om allerlei boodschappen uit te wisselen. Maar zodra het gaat om privacy- of bedrijfsgevoelige informatie, is het belangrijk om Secure eMail te gebruiken. Conventionele e-mail is gevoelig voor datalekken met fraude, privacy schending, reputatieschade en forse boetes als gevolg. Een bedrijf kan slachtoffer worden van cybercriminaliteit maar ook menselijke fouten zijn vaak de oorzaak van een datalek. Natuurlijk wil je dit voorkomen.

Wat is Secure eMail?

In tegenstelling tot conventionele mail, beveilig je met Secure eMail de inhoud van je e-mail en eventuele bijbehorende documenten. Bij “gewoon” e-mailverkeer heb je geen controle op de inhoud van de inbox en outbox. Door het gebruik van Secure eMail kun je de gegevens van jouw klanten beschermen door ervoor zorgen dat de content en klantgegevens in een veilige omgeving staan. Al het mailverkeer dat loopt via het Secure eMail platform is beveiligd en versleuteld. Vertrouwelijke informatie is alleen beschikbaar na authenticatie van verzender en ontvanger. 

Welke informatie moet je veilig versturen?

Beveiligd mailen is niet alleen van toepassing op financiële dienstverleners. Voor ieder bedrijf en organisatie die privacy- en/of bedrijfsgevoelige informatie deelt is veilig mailen van groot belang. Denk hierbij aan de volgende gegevens en documenten: iemands ras, godsdienst, financiële en medische gegevens maar ook contracten, formulieren, loonstroken en jaarplannen.

Track-and-trace bij Secure eMail

Een goede traceerbaarheid van e-mail is van belang. Via een track-and-trace mogelijkheid kun je het proces van een verzending te allen tijde bekijken. Het is real-time inzichtelijk wanneer de e-mail is aangekomen en wordt geopend. Secure eMail maakt gebruikt van verschillende authenticatiemethoden zodat enkel de geadresseerde toegang krijgt tot de inhoud van de e-mail. Dit maakt de verzending rechtsgeldig. Het versturen, ontvangen en openen van de e-mail kan niet ontkend worden.

Met Secure eMail ben je altijd beschermd tegen de meest voorkomende oorzaken van datalekken:

  • Het onderscheppen van e-mail 
  • Inbraak in e-mailboxen
  • Menselijke fouten
  • Het ongeoorloofd wijzigen en doorsturen van e-mails en bestanden  

Hoe werkt Secure eMail?

Beveiligd mailen via Secure eMail is gebruiksvriendelijk voor zowel de verzender als ontvanger. Als verzender maak je gebruik van het Secure eMail portaal; een SaaS oplossing (Software as a Service), dus geen ingewikkelde installaties en updates. De ontvanger hoeft geen software te downloaden en kan direct de mail en de documenten bekijken, uiteraard na authenticatie. De Secure eMail oplossing kan worden uitgebreid met een API koppeling. Daarmee kan een workflow integratie worden gerealiseerd met jouw eigen IT omgeving. 

Bekijk de kenmerken

Authenticatie 

Met Secure eMail wordt zowel de inhoud van de e-mail als het bijbehorende document beschermd. Authenticatie is het proces waarbij iemand nagaat of een gebruiker, een andere computer of applicatie daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn. Er zijn verschillende authenticatiemogelijkheden bijvoorbeeld via SMS of e-mail. Op basis van het gewenste eIDAS niveau en de doelgroep kan er ook gekozen worden voor externe authenticatie methodieken. Voorbeelden van gangbare authenticatiemiddelen zijn: DigiD, iDIN, BeID of eHerkenning.

In 6 stappen Secure eMail versturen

Beveiligd en versleuteld mailen met Outlook

Secure eMail kan met een plugin worden gekoppeld aan Outlook. Alle medewerkers binnen je bedrijf kunnen zo gemakkelijk overstappen op Secure eMail. Vervolgens heb je in Outlook de keuze om standaard of beveiligd & aangetekend te mailen. 

Onze aanpak

Onze Secure eMail Service is onderdeel van het Digitaal Communicatie Portfolio. Dit portfolio biedt toegang tot een scala aan digitale verzendkanalen. Van het veilig en aangetekend verzenden van (privacy- en bedrijfsgevoelige) informatie met Secure eMail, een digitaal dossier of een digitale handtekening. Met één API-koppeling maak je gebruik van onze digitale communicatiekanalen. Je betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruik van de door jou ingezette modules op basis van een ‘pay per use’ prijsmodel. Met onze Software as a Service (SaaS) oplossing werk je altijd met de nieuwste technische ontwikkelingen, zo is jouw organisatie klaar voor de toekomst.

Naar beveiligde email

Is beveiligd mailen de oplossing voor mij?

Deelt jouw organisatie regelmatig gevoelige informatie via conventionele e-mail? Met beveiligd e-mailen voorkom je imagoschade én hoge boetes opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Neem gerust contact met mij op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Ik kijk graag of Secure eMail de oplossing is voor jouw organisatie.

Wouter de Regt
Business Development
Neem contact op
secure email
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram