Aangetekend mailen

Verstuur je aangetekende mail veilig digitaal met o.a. Outlook.

De wereld digitaliseert in rap tempo. Klassieke papierstromen maken plaats voor de digitale variant. Dit biedt veel voordelen, communicatie is sneller bij de doelgroep en jij hebt direct inzicht in de communicatiestromen en het respons. Wij helpen je graag met je digitale transformatie. Vervang je aangetekende fysieke post vandaag nog voor aangetekende mail.

Wat is aangetekend mailen?

In tegenstelling tot reguliere e-mails, wordt bij aangetekende e-mail de inhoud van het bericht beschermd. Bij "gewoon" mailverkeer heb je weinig controle over de inhoud van berichten. Deze e-mails worden onversleuteld verzonden. Dit betekent dat iedereen die e-mail onderschept, de inhoud ervan kan zien. Alle e-mails die via aangetekende mail worden verzonden, zijn gecodeerd. Onder andere dankzij encryptie blijft de informatie veilig en alleen beschikbaar voor de ontvanger.

Welke informatie moet je veilig versturen?

Een veilige uitwisseling van gevoelige informatie is niet alleen belangrijk voor financiële dienstverleners. Veilig mailen is essentieel voor elk bedrijf en elke organisatie die vertrouwelijke privacy- en/of bedrijfsgevoelige informatie deelt. Denk o.a. aan de volgende gegevens en documenten: contracten, jaarplannen en medische-, etnische-, NAW- en financiële gegevens.

Track-and-trace aangetekende mail

Een groot voordeel van Secure eMail is de traceerbaarheid. Je kan de voortgang van de e-mail op elk moment bekijken met behulp van de track-and-trace functionaliteit. Je kunt realtime zien wanneer de brief arriveert en wordt geopend. Beveiligde e-mail maakt gebruik van verschillende verificatiemethoden, zodat alleen de ontvanger toegang heeft tot de inhoud van de e-mail. Dit maakt de overdracht rechtsgeldig. Het verzenden, ontvangen en openen van een e-mail kan niet worden ontkend.

Hoe aangetekend mailen werkt

Veilig en aangetekend mailen is handig voor zowel de afzender als de ontvanger. Je gebruikt een SaaS-oplossing (Software as a Service) als afzender, dus geen ingewikkelde installaties of updates. De ontvanger hoeft geen software te downloaden, hij kan het bericht en de documenten direct inzien, uiteraard na authenticatie.

Eén of twee keer inloggen

Met beveiligd aangetekend e-mailen bescherm je dus zowel de e-mailinhoud als het bijbehorende document. Er zijn verschillende mogelijkheden voor authenticatie. De meest bekende en gebruikte authenticatiemethode is het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor extra veiligheid bevelen wij tweefactorauthenticatie aan. Naast het inloggen met bijvoorbeeld een gebruikersnaam en wachtwoord, wordt een andere methode gebruikt. Er wordt bijvoorbeeld een code verzonden via sms of e-mail.

In 6 stappen aangetekend mailen

Veilig en versleuteld mailen vanuit Outlook

Door een eenvoudige koppeling kun je met Secure eMail ook veilig en aangetekend e-mailen via bestaande e-mailprogramma’s. Op deze manier kan je zowel 1 op 1 e-mails als bulkmail verzenden via bijvoorbeeld Outlook. Zo schakelt iedereen in jouw bedrijf eenvoudig over naar beveiligde en aangetekende e-mail. Na de koppeling moet het e-mailaccount in Outlook opnieuw worden geverifieerd. Validatie zorgt ervoor dat alleen de afzender en ontvanger het e-mailbericht kunnen zien. Na de koppeling heb je in Outlook de keuze: standaard e-mail of een beveiligde en aangetekende mail versturen.

Aangetekend mailen met Pondres Secure eMail

Pondres is een vooruitstrevende aanbieder met betaalbare en innovatieve digitale oplossingen om jouw bedrijf of organisatie te helpen bij de digitale transformatie. Met het aanbod van ons Digitaal Communicatie Portfolio ondersteunen we je op allerlei gebieden. Denk hierbij aan onder meer veilige en aangetekende e-mail, cliënt onboarding, digitale handtekening, digitale kluis, digitale betalingen en duidelijke procesregistratie via een passende workflow. Op deze manier ondersteunen we je bij het effectief vervangen van (papieren) analoge processen.

Naar Secure eMail

Neem contact op

Wil je meer informatie over aangetekend mailen? Neem gerust contact met mij op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Ik help je graag!

Claudia Vorstenbosch
Sales Support Medewerkster
Neem contact op
secure email
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram