Maud Lugters op het ijs

Home > Maud Lugters op het ijs

Pondres is fan van Maud Lugters, al sinds haar 5e levensjaar is schaatsen haar grote passie. Maud komt ook uit Tilburg en Pondres sponsort graag haar liefde voor schaatsen. Dat is leuk want wij ontvangen regelmatig een sportieve update van haar avonturen op het ijs. Dit keer blikt ze terug op afgelopen zomer en geeft ze een kijkje naar de planning voor de rest van dit jaar.

Afgelopen tijd heb ik verschillende trainingskampen en (zware) trainingsperiodes gehad. Ook corona heeft natuurlijk effect op mijn trainingen en wedstrijden. In mijn vorige update vertelde ik al dat ik voornamelijk alleen aan het sporten was i.v.m. corona. Afgelopen periode waren de regels wat soepeler en mocht ik weer samen met mijn team trainen.

Trainingskamp Vogezen

Van 17 t/m 24 juli was ik te vinden in Frankrijk. Dit was het eerste trainingskamp van het seizoen. We gingen hier naar toe omdat je hier veel kilometers kan maken in de bergen en omdat je hier goed kan fietsen. Samen met het team zaten we in een groot huis, achter het huis liep een beekje waar we meestal na de training naartoe gingen om af te koelen. Bijna elke dag zaten we op de fiets en daarnaast hebben we nog veel aan krachtraining, lopen en schaatsplanken gedaan. We trainden 2x per dag en woensdag 1x en dan hadden we in de middag rust. Wil je zien hoe dat er aan toe ging? Bekijk dan dit filmpje op mijn Facebookpagina.

Zomerijs 2020

Begin augustus stond ik op het zomerijs in Thialf! Ondanks dat het coronavirus de wereld nog niet uit is, was ik heel blij dat ik weer ‘gewoon’ mag trainen. Ik ben 1 week met mijn eigen team geweest en 1 week met team Friesland, hier heb ik een volledige week meegedraaid met de snelste dames van Nederland om zo nog meer te kunnen leren.

Half september ben ik nog voor 9 dagen naar Thialf geweest voor een KTT-kamp. Hier heb ik getraind met andere teams uit Nederland en op 19 september heb ik mijn eerste trainingswedstrijd gereden. Het was heerlijk om weer op het ijs te staan!

Op 3 oktober stond het NK clubs gepland, hierin strijden normaalgesproken pro’s en amateurs om de titel ‘Beste schaatsclub van Nederland. Helaas was deze afgelast i.v.m. de aangepaste maatregelen rondom corona.

Komende tijd

Vooralsnog is dit de planning tot het einde van dit jaar. Maar ik verwacht dat door het oplaaien van corona virus de plannen zullen wijzigen.

  • 17/18 oktober - Holland cup 1 in Deventer
    Selectie World Cup Kwalificatie Toernooi. Super jammer, dat er geen publiek mag komen want dat was vorig jaar een supergave wedstrijd omdat het stadion helemaal vol zat. Maar ik begrijp het wel hoor.
  • 19/24 oktober - Trainingsdagen in Thialf
    Fijn om weer even op snel ijs te staan
  • 9/17 november - Trainingskamp in Inzell (Duitsland)
  • 5/6 december - Holland Cup in Tilburg
    Dit is een selectiewedstrijd voor de NK afstanden, hier moet ik extra goed rijden om mee te mogen doen aan de NK afstanden 26 en 27 dec. Dit wordt ook weer uitgezonden op tv en helaas weer zonder publiek.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram