Even voorstellen: schaatser Maud!

Home > Even voorstellen: schaatser Maud!

Graag stellen wij je voor aan Maud Lugters! Maud werkt bij Pondres vanuit schoonmaakbedrijf D.S.G., maar ondertussen werkt ze aan haar grote droom: schaatsen. En schaatsen, dat doet ze goed! Omdat wij dit supermooi vinden en haar hier graag in willen ondersteunen, ook vanuit onze sociale betrokkenheid als Tilburgs bedrijf, gaan wij haar sponsoren. En om haar ook wat beter te leren kennen, hebben we haar een paar vragen gesteld.

Maud in actie

  1. Kun je wat meer over jezelf vertellen? Bijvoorbeeld leeftijd, opleiding, hobby’s

Ik ben 19 jaar oud en heb afgelopen zomer de studie doktersassistent afgerond. Ik heb nu een tussenjaar om mij te focussen op het schaatsen en werk nu bij D.S.G. als bijbaan en als afleiding zodat ik niet alleen met sport bezig ben. Verder vind ik het leuk om uitstapjes te maken met familie en vrienden.

  1. Hoe ben je bij het schaatsen terechtgekomen?

Toen ik een jaar of 5 was zat ik naar het schaatsen te kijken op tv en wilde ik dat ook doen. Kim Dingemans de dochter van Franca Dingemans van D.S.G. schaatste bij IJsclub Tilburg en via haar ben ik daar gaan schaatsen toen ik 6 jaar was.

  1. Wat vind je zo leuk aan schaatsen?

Dat het een technische sport is, je raakt nooit uitgeleerd. Ook de snelheid vind ik gaaf, want je gaat op ijzers van 1mm breed soms wel 55 km/u door een bocht.

  1. Heb je favoriete afstanden?

Ik ben een sprinter, dus de 500 en 1000m zijn mijn favorieten. De 1500m vind ik ook wel gaaf, want dat is een afstand waarbij je heel diep moet gaan en ook tactisch moet nadenken over hoe je de rit gaat indelen. Maar als ik moet kiezen dan de 1000m.

  1. Wie is je grote voorbeeld?

Vroeger als klein meisje was Ireen Wüst mijn voorbeeld. Zij is ook begonnen bij IJsclub Tilburg en heeft bijna alles al bereikt.

  1. Heb je al eens prijzen gewonnen?

Al vanaf mijn 11e zit ik in de top van NL en heb ik veel prijzen gewonnen. Onder andere Nederlands en Europees kampioen. Afgelopen seizoen en dit seizoen ook podium gehaald bij de World Cups voor Junioren. Afgelopen weekend 3e geworden bij het NK Sprint voor Junioren in Alkmaar.

  1. Welke wedstrijd zou je graag eens rijden? Wat is je grote (schaats)droom?

Ik droom per seizoen, dit seizoen zou ik nog graag het WK junioren willen schaatsen in Polen. Volgend jaar ben ik geen junior meer maar senior, en wil ik me mengen in de Nederlandse top.

  1. Hoe ben je bij Pondres terechtgekomen?

Via D.S.G, zij zijn al mijn sponsor sinds mijn 12e. Ik heb gevraagd of ze mij konden helpen met het zoeken naar meer sponsors. Ik ben toen samen met D.S.G. langs geweest en heb ik mijn verhaal verteld. En zo is die samenwerking begonnen.


Namens Pondres wensen we Maud heel veel succes en natuurlijk zijn we razend benieuwd naar haar komende wedstrijden!

Op zaterdag 28 december is het zover: dan rijdt Maud op het NK de 500 meter. Kijk jij met ons mee om 15.15 uur bij de NOS?

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram