Samen met jouw fondsen wil je de wereld een betere plek maken. Je hebt een visie en een doel. Fondsen zijn noodzakelijk om deze te kunnen verwezenlijken. Maar waar vind je hen? Op deze pagina leggen we uit wat fondsenwerving is en via welk kanaal je hen activeert.

Wat is fondsenwerving?

De definitie van fondsenwerving is als volgt:

"Het totale pakket aan activiteiten van een non-profit organisatie om geld te verkrijgen om haar activiteiten te financieren."

Fondsenwerving is een tweeledig begrip waarvan de activiteiten bestaan uit onderhouden van bestaande fondsen en het aantrekken van nieuwe fondsen. Een non-profit organisatie maakt gebruik van fondsen om een cashflow te creëren. In de vorm van donaties, giften, loterijen, sponsoring of subsidies komt er geld binnen om de activiteiten van de goede doelen te ondersteunen.

Fondsenwerving online of fysiek

Het is belangrijk om meer inzicht te krijgen in jouw (potentiële) fondsen. Hoe kun je ze het beste bereiken en het is interessant om te weten hoe hij zich oriënteert. Is je doelgroep vooral online actief en goed te benaderen of is het interessanter om hem fysiek aan te spreken. Dit is een vraag die goede doelen en andere non-profit organisaties zich vaak stellen. Terecht. Want donateurs en fondsen zijn onmisbaar bij het realiseren van jouw doelstellingen.

Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram