Wat is e-Fulfilment

Met goede e-fulfilment is zowel de klant als jij blij!

Home > Wat we doen > Fulfilment > E-fulfilment > Wat is e-Fulfilment

De definitie van e-fulfilment

"Processen die zich richten op de afhandeling en verwerking van opdrachten die voortkomen uit klantcontact."

Met andere woorden, orderverwerking van bestellingen die online geplaatst zijn door de klant.
Het aantal online bestellingen zijn afgelopen jaren enorm toegenomen. Het bestellen, betalen maar ook het klantcontact gebeurt allemaal online. E-fulfilment logistiek richt zich op het verwerken en afhandelen van alle onderdelen die voortkomen uit een online klantcontact Het verwerken van orders is de meest voor de hand liggende taak maar daar blijft het niet bij. Het e-fulfilmentproces omvat de gehele webshop logistiek, van goederenontvangst tot en met retourmanagement en klantenservice.

Voordelen
e-fulfilment

Kennis en ervaring

Het efficiënt uitvoeren van het logistieke proces is een specialisme gebaseerd op ervaring. Een fulfilmentbedrijf heeft alle middelen en kennis in huis om je logistieke processen soepel te laten verlopen.

Kostenbesparing

Lagere kosten door meer volume, lagere opslagkosten en lagere verzend- en retourkosten.

Flexibiliteit

Een partner in fulfilment- kan eenvoudig pieken (of dalen) in je bestellingen opvangen, bijvoorbeeld op feestdagen en tijdens seizoenen.

Beleving en gemak

Door personalisatie door te voeren in een verpakking is het meer dan een doos of envelop. Maar ook de verschillende opties van verzenders zijn beter toegankelijk, onder betere voorwaarden voor jou als webshop eigenaar. Denk aan de diensten zoals Pakjegemak en de vele afhaalpunten van PostNL.

Focus

Door het proces uit te besteden, bespaar je tijd en geld. Bovendien kun jij je richten op je corebusiness: de beste producten ontwikkelen voor jouw klanten.

Nadelen
e-fulfillment

Controle en vertrouwen

Als je processen uitbesteedt heb je minder controle op bepaalde onderdelen in het proces. Dit kan een gevoel van machteloos of onzekerheid geven. Daarom is het belangrijk om je e-fulfilment partner goed te leren kennen. Bespreek wie de controle uitvoert en wie escaleert. Wat je moet doen als er iets misgaat en wie je kan bereiken. Er zijn vaak veel opties om maximale controle te houden, dus praat erover en kijk wat mogelijk is.

Kosten

Een fulfilmentbedrijf kan je helpen om kosten te verlagen maar uiteraard betaal je ook voor deze diensten. Kijk goed naar het aantal pakketten dat je maandelijks verstuurt, welke diensten je wil aanbieden aan je klanten of het mogelijk is om dit zelf te doen. Wanneer je momenteel zelf je magazijn beheert, houd er dan rekening mee dat huurcontracten en personeelskosten niet direct verdwijnen. Zoek dus naar het juiste overstapmoment om dubbele lasten te vermijden.

Neem contact op

Wil je meer informatie over e-fulfilment? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram