Digitaal ondertekenen met itsme®

Gekwalificeerd digitaal ondertekenen met de verificatiemethode itsme®.

Home > Wat we doen > Digitale transformatie > Digitale handtekening > Digitaal ondertekenen met itsme®

Wat is itsme®

itsme® is een verificatiemethode. Met verificatiemethoden kan de identiteit van een persoon vastgesteld worden. Bij een online bestelling of registratie wordt er vaak nog bewust en onbewust verkeerde informatie gedeeld.  itsme® maakt een snelle en moeiteloze identificatie op een website of in een app mogelijk. Het is de eerste oplossing in Nederland waarmee een gekwalificeerde digitale handtekening gezet kan worden. Dit maakt het mogelijk dat jij en je klanten binnen enkele seconden bestanden en documenten kunnen veilig én rechtsgeldig kunnen ondertekenen.

Hoe werkt itsme®

Binnen enkele stappen onderteken je documenten digitaal met de APP van itsme®. Bekijk de video en zie hoe eenvoudig het is.

Waarom digitaal ondertekenen met itsme®

Met itsme® zet je gekwalificeerde digitale handtekeningen op het hoogste niveau van juridische rechtsgeldigheid (QES niveau). Een gekwalificeerde digitale handtekening is rechtsgeldig en een onweerlegbaar bewijs van ondertekenen. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de verschillende niveaus van beveiliging. In de laatste kolom zie je de specificaties die bij itsme® horen.

 

Hoe veilig is het 

  • De verificatiemethode itsme® voldoet aan de hoogste veiligheidstandaarden, waardoor gegevens op de best mogelijke manier worden beschermd
  • Ondertekenen met itsme® gebeurt met een smartphone. Hiervoor heb je de itsme®-app nodig. Met deze app en slechts één code kun je overal en altijd veilig inloggen.
  • Gegevens worden altijd versleuteld en beschermd tegen fraude. Al deze beveiligingsinspanningen zorgen er samen voor dat jij en je klanten altijd veilig kunnen ondertekenen.

Neem contact op

Binnenkort kan itsme® als één van de externe authenticatiemethoden worden ingezet bij Pondres eSign. Wil je meer informatie over itsme® of over het veilig ondertekenen van documenten via eSign? Neem gerust contact met mij op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Ik help je graag!

Wouter de Regt
Business Development
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram