Door data slim te gebruiken kan het je bedrijf helpen bij het nemen van beslissingen maar ook bij het voorspellen van gedrag. Hierdoor kun je de klant een stap voor zijn, omdat je al van de voren inziet welk gedrag er waarschijnlijk gaat volgen. Dit helpt om de klantreis zo optimaal mogelijk neer te zetten en op de juiste momenten de juiste boodschap te vertellen.

5 grootste datamanagement uitdagingen

De grootste uitdagingen op het gebied van gegevensbeheer komen voort uit het hogere tempo en anders zakendoen. De steeds groter wordende variëteit, snelheid en hoeveelheid data die voor organisaties beschikbaar zijn, maakt dat de behoefte aan datamanagement steeds groter wordt.

Uitdaging
Omschrijving
Te weinig kennis over data aanwezig

Data wordt dagelijks vanuit meerdere bronnen, zoals sociale media, registers en websites verzameld en opgeslagen. Maar de organisatie is zich niet bewust van de data, weet het niet hoe deze te gebruiken of krijgt de data niet gevonden.

Het kwaliteitsniveau waarborgen naarmate de gegevenslaag groeit

Organisaties verzamelen steeds meer data, slaan steeds meer op en gebruiken steeds meer data. Om de maximale responstijd op dit groeiende niveau te houden, moeten organisaties voortdurend de soorten vragen in de gaten houden die de database beantwoordt. Maar ook de indexen wijzigen als de vragen veranderen, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

Voldoen aan de steeds veranderende compliance-eisen

Naleving van wetgeving zoals de AVG is complex en bovendien is het voortdurend in ontwikkeling. Organisaties moeten eenvoudig hun gegevens kunnen bekijken en alles kunnen identificeren dat onderhevig is aan nieuwe of gewijzigde vereisten. Het is met name noodzakelijk om Persoonlijk Identificeerbare Informatie (PII) te detecteren, te volgen en te bewaken om te voldoen aan de steeds strengere wereldwijde privacyregelgeving.

Gebrek aan kennis of ervaring om data om te zetten in waarde

Het verzamelen en identificeren van data heeft op zich geen waarde, het gaat erom hoe de organisatie de data verwerkt. Als het te veel tijd en moeite kost om de benodigde gegevens om te zetten voor een analyse dan is de kans groot dat die analyse niet zal plaatsvinden. Hierdoor gaat de potentiële waarde van deze gegevens verloren.

Veranderingen in gegevensopslag waarborden

In de wereld van gegevensbeheer slaan organisaties gegevens op in meerdere systemen. Er wordt gebruik gemaakt van datawarehouses en ongestructureerde datameren, waar alle gegevens in elk formaat op één opslagplaats worden opgeslagen. Data management experts van een organisatie hebben een snelle en eenvoudige werkwijze nodig om gegevens te kunnen gebruiken.  Ze zetten de data van het oorspronkelijke formaat om in de vorm, het formaat of het model dat ze nodig hebben om een breed scala aan analytische taken uit te voeren.

Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram