Update Maud Lugters

Home > Update Maud Lugters

Pondres is fan van Maud Lugters, al sinds haar 5e levensjaar is schaatsen haar grote passie. Maud komt ook uit Tilburg en Pondres sponsort graag haar liefde voor schaatsen. Dat is leuk want wij ontvangen regelmatig een sportieve update van haar avonturen op het ijs. Dit keer blikt ze terug op de eerste twee maanden van dit schaatsseizoen!

NK afstanden

Op 31 oktober was de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen, het NK afstanden. Hiervoor had ik al een aantal trainingswedstrijden gereden, ik merkte dat mijn basisniveau een stuk beter was dan vorig jaar. Bij dit NK mochten we tweemaal een 500m rijden. De tweede 500m ging echt heel erg lekker, ik heb mijn PR verbroken die al 2 jaar stond! Het was maar 1 tienden maar PR is PR. Uiteindelijk ben ik op de 12e plaats van Nederland geëindigd

NK Sprint

Op 28 en 29 november was het NK sprint. Om mij goed voor te bereiden op deze wedstrijd was ik donderdag al naar Heerenveen vertrokken om te wennen aan het ijs. Ook had ik donderdagochtend nog een coronatest, je komt Thialf niet binnen zonder dat je een negatieve testuitslag hebt. Naar verwachting was ik dan ook negatief getest en mocht ik dus gewoon deelnemen aan het NK sprint. Ik had er super veel zin in dit toernooi omdat ik voelde dat ik in vorm was. De eerste 500m ging dus echt heel goed, maar liefst 6 tienden van mijn PR afgehaald en voor het eerst in de 38 seconden! Ik heb 2 jaar lang in de 39 seconden gereden en dan is dit wel even een leuke boost. Met 38.67 werd ik 8e van Nederland. Met deze tijd kan ik mij mengen in de top van Nederland. De 1000m had ik iets sneller verwacht, daar kan ik nog veel winst behalen maar alsnog een mooie PR gereden.

Dag 2 van het NK ging helaas niet zoals gepland, die ochtend werd ik wakker met liesklachten maar toch besloot ik van start te gaan om het er beste van te maken. Maar de tijden lieten zien dat ik niet voluit heb kunnen schaatsen en daardoor ook geen PR’s meer heb kunnen rijden. Hierdoor nog ben ik gezakt in het eindklassement naar plaats 16. Nog steeds vind ik het jammer dat het stadion leeg was, maar desondanks kreeg ik heel veel succes berichtjes en felicitaties van mensen. Zelfs ook van onbekende mensen die het waarderen wat ik gepresteerd heb.

Trainingswedstrijden

Tussendoor krijgen wij als team (KNSB Talent Team Zuid) de mogelijkheid om trainingswedstrijdjes te rijden in Tilburg en Breda, hierdoor blijven we in het wedstrijdritme. Een paar weken terug heb ik dan ook in Tilburg een baanrecord gereden. Dit was de 60e voor mij. Hier kun je aan de tijden ook zien dat er heel veel verschil zit in de ijskwaliteit tussen Tilburg (39.46) en Thialf (38.67). Dit scheelt al ongeveer 8 tienden dus bijna 1 seconde.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram