Samenwerking met horeca

Home > Samenwerking met horeca

De laatste ingrijpende maatregel door corona, de sluiting van de horeca is een harde klap voor alle ondernemers. Er zitten veel mensen thuis door de sluiting. Samen met het Tilburgse horeaca bedrijf de Commanderie zag Pondres een kans voor een mooie samenwerking. Horeca personeel krijgt nu een kans bij ons, want we hebben samen hetzelfde doel: verwachtingen van gasten en klanten overtreffen.

Innovatief ondernemen

In deze tijd worden we allemaal creatiever, innovatief en flexibel. De Commanderie is een bekend begrip in Tilburg, generatie op generatie komt al ruim 100 jaar genieten in deze gasterij. Ze verzorgen feesten en partijen, organiseren op locatie bedrijfsevents en particuliere catering events. Helaas is dat dit jaar bijna niet mogelijk, aangezien het coronavirus zorgt voor gesloten deuren aan de Rielseweg.

Bedrijfsveranderingen door corona

Pondres werkte al op verschillende manieren samen met de Commanderie. Wij merken dan persoonlijke klantcommunicatie in deze tijd belangrijker is dan ooit, met extra communicatie vanuit onze klanten als gevolg. We waren naarstig op zoek naar versterking van het productie team. Na een oproep voor extra medewerkers via Vitaal Tilburg, de vereniging voor optimaal parkmanagement en vitale bedrijventerreinen, kwamen we weer met elkaar in gesprek.

Afspraken konden met behulp van de modelovereenkomst voor het uitlenen van personeel van het platform Werk-samen.nl snel worden vastgelegd. “Werk-samen.nl is een initiatief van de Gemeente Tilburg met als doel bedrijven samen te brengen die tijdens de corona periode personeel beschikbaar hebben of juist tekort komen”, aldus projectleider Rudy Aerts van de gemeente Tilburg.

Verwachtingen overtreffen

In een hele korte tijd is er een mooie samenwerking ontstaan. Inmiddels is bijna het complete team van de Commanderie (17 medewerkers) gedetacheerd bij Pondres. Ook de studentenpoule van de Commanderie steekt daar graag haar handen uit de mouwen. Dit blijkt heel goed te werken, beide bedrijven gaan voor de beste klantervaring: verwachtingen van klanten en gasten overtreffen!

“We kijken naar de toekomst en zien naar aanleiding van de eerste ervaringen veel kansen, niet alleen door elkaar nu in tijden van crisis te helpen maar ook om op langere termijn elkaar te versterken bij het vinden van goed personeel” aldus Maarten Wolters van Pondres.

Toekomstproof

De piekmomenten verschillen tussen de Commanderie en Pondres. Daarnaast ontwikkelt Pondres zich meer en meer naar een 24/7 bedrijf. Waar de Commanderie vooral in de weekenden veel werk heeft, heeft Pondres dit juist op weekdagen en avonden. Daarmee ontstaan mogelijkheden om medewerkers en studenten van de Commanderie in te zetten bij Pondres. En uiteindelijk ook omgekeerd, want ook Pondres werkt met een eigen studentenpoule.

Noor van Roessel van de Commanderie: “De kans die Pondres ons biedt op korte termijn is heel belangrijk voor ons als bedrijf, het geeft een stukje rust in deze roerige tijd. Maar tegelijkertijd geeft het ook waardevolle inzichten voor de toekomst”

We hopen ook na corona structureel samen te kunnen werken met als doel een mooie, flexibele en afwisselende bijbaan voor een student en een kennismaking met het Tilburgse bedrijfsleven voor een eventuele uitdagende job na afronding van de studie.

 

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram