Robbert-Jan van ZUID Creatives doneert aan Gijsje Eigenwijsje

Home > Robbert-Jan van ZUID Creatives doneert aan Gijsje Eigenwijsje

De wens van Robbert-Jan van IJzendoorn deed de vierkoppige Pondres-jury unaniem besluiten tot een donatie aan Gijsje Eigenwijsje. Eerder deze maand mocht Robbert-Jan samen met Jos Schellekens, Manager Marketing & Communicatie van Pondres, een mooie cheque ter waarde van 600 euro overhandigen aan Nicole Baeten, de moeder van Gijs.

 

Gijs’ droom levend houden

Robbert-Jan, Copy Director bij ZUID Creatives, nomineerde Gijsje Eigenwijsje. “Gijsje Eigenwijsje is opgericht door de 9-jarige Gijs Baeten in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen met een kind met een levensbedreigende ziekte een gratis weekje weg in een aangepast vakantiehuisje aanbieden. Een grote groep vrijwilligers houdt de stichting en daarmee Gijs' droom levend. Een diepe buiging voor dit prachtige doel!”

 

Even weer gewoon kind zijn

Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn kon vergeten en gewoon kind kon zijn. Gijs overleed op 30 december 2011. Een maand later besloten zijn ouders werk van de stichting te maken. Goede vrienden werden benaderd, een bestuur werd gevormd en de wensen van Gijs werden vastgelegd in een doelomschrijving. Gijsje Eigenwijsje is inmiddels een groot succes en al vele gezinnen verbleven in een van de vakantiehuizen van de stichting.

 

‘Ontspannen in een moeilijke fase’

De wens van Robbert-Jan riep emoties op bij de Pondres-jury. “Dat een jong manneke in zijn ziektefase deze stichting opricht, is geweldig”, is een van de reacties. En: “Het is ontzettend belangrijk voor kinderen en hun omgeving om in zo’n moeilijke fase van het leven te kunnen ontspannen.” Ook de Tilburgse roots, het regionale karakter en het feit dat de stichting wordt gerund door vrijwilligers spreekt de jury erg aan. De vierkoppige Pondres-jury bestond uit Karin Rabou (Planning), Ilse Legius (Fulfilment), Felix van Vugt (Productie en TD) en Karin van Rooij (Orderverwerking).

 

Steun Gijsje Eigenwijsje ook

Steun jij ook de #wensvangijs? Help de droom van Gijs levend te houden en doneer via de website of word Vriend4Gijsje. Hiermee zorg je voor waardevolle herinneringen voor veel gezinnen. Meer informatie vind je op gijsjeeigenwijsje.com.

 
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram