ISAE 3402 Type II: positief rapport!

Home > ISAE 3402 Type II: positief rapport!

De ISAE 3402 kwaliteitsnorm toont aan dat de dienstverlening van een serviceorganisatie kan worden vertrouwd. Als een serviceorganisatie aan klanten wil aantonen dat ze de interne bedrijfsprocessen op orde heeft, kan ze een ISAE 3402-audit laten uitvoeren. En Pondres heeft dat gedaan!

Wat is ISAE 3402 ook alweer?

Organisaties besteden steeds meer bedrijfsprocessen uit aan serviceorganisaties. Bijvoorbeeld het beheer van rekencentra, de afhandeling van vragen via externe callcenters en het uitbesteden van gegevensverwerkende geautomatiseerde processen. Hierbij wordt erop vertrouwd dat de serviceorganisatie voldoende maatregelen heeft getroffen om een onverstoorde en betrouwbare dienstverlening te garanderen.

ISAE 3402 is een wereldwijd erkende kwaliteitsnorm voor uitbesteding. Het geeft antwoord op de vragen hoe Pondres als serviceorganisatie omgaat met:

  • Beheersing van processen
  • Risicomanagement
  • Informatiebeveiliging
  • Anti-fraude

De ISAE 3402 standaard kent 2 typen onderzoeken:

  • Type I: Dit onderzoek is gericht op de in opzet ingerichte beheersmaatregelen en toetsing of deze ook in werkelijkheid bestaan;
  • Type II: Dit onderzoek is gericht op de in opzet ingerichte beheersmaatregelen en of deze in de praktijk worden gevolgd. De werking wordt over langere termijn vastgesteld. Dit type onderzoek geeft meer zekerheid of op de dienstverlening van een serviceorganisatie kan worden vertrouwd.


Pondres: Type II behaald!

Pondres heeft in 2017 Type I behaald. Vervolgens is het onderzoek voor Type II uitgevoerd over geheel 2018 en recent hebben we het rapport over 2019 ontvangen met een prima resultaat. Op 4 punten hebben we een aanbeveling gehad ter verbetering, die we ons zeker ter harte nemen en gaan aanpakken. Informatiebeveiliging is nooit klaar, en daarom maken wij ons er dagelijks sterk voor.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram