Hans van Bussel van verzuimspecialist Sazas doneert aan De Huiskamer

Home > Hans van Bussel van verzuimspecialist Sazas doneert aan De Huiskamer

In december 2023 vroegen we aan onze relaties welk goed doel zij een warm hart zouden willen toedragen en waarom. Deze ‘nominatie’ mochten de relaties in de vorm van een kerstwens toesturen. De wens van Hans van Bussel raakte de vierkoppige Pondres-jury. En dus mocht Hans, samen met Wilma Berghout (Pondres), een mooie cheque ter waarde 600 euro overhandigen aan De Huiskamer.

 

Huiselijke sfeer

Hans van Bussel is algemeen directeur van verzuimspecialist Sazas. Het goede doel dat hij nomineerde in het kader van onze wensactie Samen voor Goed is De Huiskamer in het Gelderse Zevenaar. “Een kleinschalig initiatief voor jonge mensen (50 – 75 jaar) met dementie, Parkinson of Niet-aangeboren hersenletsel. Vitaliteit en weerbaarheid zijn in dergelijke situaties erg belangrijk. Als verzuimspecialist weten we dat bij Sazas als geen ander”, vertelt hij. “Het bijzondere aan De Huiskamer is de huiselijke sfeer. Jonge mensen met dementie, Parkinson of Niet-aangeboren hersenletsel worden hier welkom geheten in een thuissituatie, met ruime mogelijkheden in en om het huis. Ook aan de naasten wordt aandacht besteed, omdat er voor hen tevens veel verandert.”

 

‘Ik doe, dus ik besta’

Creatieve, culturele, groene, duurzame, zinvolle, ontspannen en rustige dagen voor jonge of vitale mensen met geheugenproblemen; dat is waar De Huiskamer voor staat. Maar ook relaxen, gewoon er zijn, verdriet hebben of zwijgen. Initiatiefnemer Mariëlle Bus: “Ik doe, dus ik besta… een uitspraak die ik ergens een ergotherapeute hoorde doen. Hoe waar is dit! Ook als het niet meer vanzelf gaat, of zelfs heel ingewikkeld wordt, dan is het juist het blijven doen dat voldoening en ontspanning blijft geven.”

 

‘Het kan ons allemaal overkomen’

De vierkoppige Pondres-jury bestond uit Karin Rabou (Planning), Ilse Legius (Fulfilment), Felix van Vugt (Productie en TD) en Karin van Rooij (Orderverwerking). De wens van Hans en het mooie werk van De Huiskamer, leidde tot de volgende reacties: “Het kan ons allemaal overkomen, dat maakt het fijn dat er een plek als De Huiskamer bestaat.” En: “Mensen in deze leeftijdscategorie vallen vaak tussen wal en schip, terwijl ze nog jong van geest zijn.” Met als conclusie: “Een erg mooi, kleinschalig project waarbij we met onze donatie direct iets voor deze mensen kunnen doen.”

 

Steun De Huiskamer ook

Een van de projecten waar op dit moment voor wordt gespaard is een duo-fiets. Wil jij ook een donatie doen aan De Huiskamer? Dat kan door contact op te nemen via www.dehuiskamer.nl.

 
Top
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram