Digitale dreiging

Home > Digitale dreiging

Medewerkers in Nederland maken zich relatief weinig zorgen over hun digitale veiligheid. Dat geldt vooral voor medewerkers van het grotere mkb (10-199 medewerkers) en het grootbedrijf (200+ medewerkers).

Cyberaanval

Toch krijgt 1 op de 5 bedrijven te maken met een cyber aanval. Dat blijkt uit Veilig Online 2020: medewerkers bedrijfsleven, onderdeel van het jaarlijkse onderzoek naar het bewustzijn van Nederlanders rondom cybersecurity in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Bewustworden

De meeste organisaties zijn in de veronderstelling dat zij veilig met data omgaan. Met name medewerkers van het grotere mkb ondernemen relatief weinig acties om hun online veiligheid te waarborgen. Dit terwijl 1 op de 5 bedrijven jaarlijks te maken krijgt met een cyberaanval zoals phishing of ransomware.

Privacygevoelige informatie delen

Zo worden ook de risico’s van de verzending van privacy- en bedrijfsgevoelige gegevens via standaard e-mail vaak onderschat. E-mail is een belangrijke en snelle communicatiemethode voor veel organisaties. Het wordt dagelijks gebruikt en iedereen kan ermee overweg, het voelt vertrouwd. Toch is er aanzienlijk risico op een datalek, dit kan voor zowel indirecte schade als directe schade zorgen. Klanten zullen minder vertrouwen hebben in je organisatie.

Bij directe schade kun je denken aan een geldboete, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kan organisaties die de AVG overtreden een boete opleggen van maximaal 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet. Door het gebruik van secure e-mail kun je jouw klanten wel beschermen. Het zorgt ervoor dat de content en klantgegevens in een veilige omgeving staan, daardoor kan een datalek worden voorkomen. Met secure e-mail zorg je ervoor dat je veilig en aangetekend e-mailt en daardoor minder risico loopt en aan de AVG-wetgeving voldoet.

Bekijk nu hoe je aangetekend en beveiligd kan mailen

Bron: rijksoverheid.nl

 

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram