Commercie op koers met Henk Heijtlager

Home > Commercie op koers met Henk Heijtlager

Begin 2017 is Pondres begonnen met de ontwikkeling van de nieuwe bedrijfsstrategie onder leiding van CEO Marcel Winkelman. Een groot project met veel impact zowel binnen als buiten Pondres. Om dit project kracht bij te zetten en in goede banen te leiden, werd de marketingafdeling versterkt door Henk Heijtlager. Sinds 1 februari 2018 is deze samenwerking verlengd en zal Henk zich voor Pondres inzetten als commercieel directeur. Maar wie is Henk nu eigenlijk? We leggen hem 3 vragen voor.

1. Vertel in het kort eens iets over jezelf en je carrière? 
“Eerst maar even privé. Ik ben getrouwd, 55 jaar, in Amsterdam opgegroeid en nu wonen mijn vrouw en ik  in Alphen aan de Rijn. Mijn loopbaan is begonnen bij PostNL, waar ik diverse functies heb gehad. In mijn laatste rol was ik lid van de commerciële directie van PostNL. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de operationele kant, waar ik de laatste twee jaar als areadirecteur met mijn team leidinggaf aan de dagelijkse postoperatie van 4000 medewerkers.

In 2010 heb ik mijn eigen bedrijf gestart op het gebied van interimmanagement. Zo heb ik diverse projecten gedaan gericht op het verbeteren van commerciële prestaties: bij de Telegraaf Media Groep, bij postbedrijf Sandd en het laatste jaar bij Pondres. Daarnaast ben ik docent aan de Hogeschool in Leiden voor de opleiding commerciële economie.”

2. Waarom heb je besloten je voor langere tijd aan Pondres te verbinden? Je hebt genoeg andere werkzaamheden zo te horen …
“Pondres is een toonaangevend bedrijf dat een enorme transitie doormaakt als gevolg van de veranderingen in de communicatiemarkt omtrent de optimale klantbeleving. Afgelopen jaar heb ik met het managementteam de nieuwe strategie uitgewerkt en die wil ik nu voor klanten en potentiële klanten tot een succes maken, samen met iedereen binnen Pondres. Het fundament is gelegd en nu moeten we doorbouwen! Mijn ervaring met commerciële verandertrajecten komt hierbij goed van pas – en ik vind zulke trajecten ook oprecht geweldig om te doen.”

3. Aan welke tip heb jij het meeste gehad in je werk?
“Een beetje filosofisch misschien, maar de beste tip is toch wel: ‘Sta als een berg en ga als het water.’ Het is namelijk belangrijk om overtuigd te zijn van je eigen visie en standpunten. Maar ook om hier niet aan vast te houden als andere argumenten zwaarwegender zijn. Stel je open voor de visie en interpretatie van anderen, en werk vooral samen met je klanten aan het bereiken van hun ambitieuze doelen.”

CEO Marcel is enthousiast over de verlengde samenwerking: “Het afgelopen jaar heeft Henk een kijkje in de keuken van Pondres gekregen en vrijwel meteen heeft hij ons verrijkt met eigen inspiratie, smaak en bevlogenheid. Ik ben blij dat we het Pondres-recept samen met Henk verder kunnen optimaliseren en in de markt gaan zetten!”

Meer informatie
Wil je meer weten over Henk en zijn werkzaamheden bij Pondres? Of ben je benieuwd naar onze nieuwe bedrijfsstrategie? Neem gerust even contact op met Henk via henk.heijtlager@pondres.nl.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram