Anne van Absoluta doneert aan haar oud-collega Joost

Home > Anne van Absoluta doneert aan haar oud-collega Joost

De bijzondere, persoonlijke wens van Anne Kampshoff kwam binnen bij de Pondres-jury. Eerder deze maand mocht ze daarom samen met Leo Harpe, Client Service Manager bij Pondres, een cheque ter waarde van 600 euro overhandigen aan Joost en zijn familie. Vanuit Absoluta kwam de prachtige geste om dit bedrag te verdubbelen, waardoor er een schenking van 1.200 euro werd gedaan.

 

Nooit meer de oude

Anne, Head of Product & Marketing, nomineerde haar oud-collega Joost en stuurde daar een uitgebreide motivatie voor in. Een passage daaruit: “Joost veranderde in no-time van een zeer fitte gast in een serieuze hartpatiënt. Hij bleek een ontstoken hart te hebben dat complicaties had veroorzaakt en moest met spoed geopereerd worden, waarna meerdere operaties volgden. Op zijn 30ste verjaardag lag onze populaire sales- collega op de IC te vechten voor zijn leven. Hij kwam daaruit en werkte hard voor zijn herstel, maar hij werd opnieuw getroffen door een flinke hersenbloeding en een hersenvliesontsteking. Tot ons grote verdriet is Joost nooit meer de oude geworden. Door de flinke schade aan zowel zijn lange als korte termijn geheugen kan Joost nooit alleen zijn en liep hij vast in zijn revalidatietraject. Zijn ouders besloten hem in huis te nemen om thuis rustig te herstellen.”

 

Hart onder de riem voor Joost en zijn naasten

Anne vervolgt haar verhaal: “Familie en vrienden zorgen samen voor Joost. Zo ook onze COO Sonja. Eens per twee weken rijdt zij naar Deventer om wat met hem te ondernemen. Ik heb er heel erg veel respect voor dat zij dit zo trouw blijft doen. Joost blijft onze collega en er gaat geen feestdag of verjaardag voorbij zonder dat we aan hem denken. Sinds een paar maanden gaat het helaas niet goed met Joost. Thuis wonen is niet meer mogelijk. Dit nieuws komt hard aan, ook bij team Absoluta. Ik zou het heel erg mooi vinden als we iets voor Joost en zijn naasten kunnen doen, want wat heb ik een respect voor deze mensen. Joost had zich geen betere ouders, zussen en naasten kunnen wensen. En hij blijft voor altijd een van mijn favoriete collega’s!”

 

‘De menselijke kant van een bedrijf’

“Een emotioneel en pakkend verhaal”, concludeert de Pondres-jury. “Het is persoonlijk en komt dichtbij. Mooi dat collega’s dit voor elkaar over hebben, het toont de menselijke kant van een bedrijf.” De vierkoppige Pondres-jury die de wens van Anne selecteerde, bestond uit Karin Rabou (Planning), Ilse Legius (Fulfilment), Felix van Vugt (Productie en TD) en Karin van Rooij (Orderverwerking).

 

Steun Joost en zijn naasten ook

Raakt het verhaal van Joost jou ook? Neem dan contact op met Anne via a.kampshoff@absoluta.nl. Samen kunnen jullie de mogelijkheden bespreken om iets bij te dragen.

 
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram