Digitalisering documentstromen Achmea WIA

Home > Digitalisering documentstromen Achmea WIA

De uitdaging

Verzekeraar Achmea biedt werkgevers en hun werknemers goede oplossingen tegen de risico's van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Hier komen enorme hoeveelheden documenten bij kijken. In het najaar van 2016 zijn daarom de mogelijkheden onderzocht om deze documentstromen te digitaliseren.

Onze oplossing

Belangrijke criteria waren klantbeleving en efficiency. Bovendien moest de oplossing leiden tot een substantiële kostenbesparing. Pondres heeft de digitalisering van Achmea WIA in 2017 op twee manieren in gang gezet:

  • Met de inzet van Dynamic Documents heeft Pondres diverse documentstromen gedigitaliseerd. Deze interactieve, dynamische en persoonlijke documenten maken de communicatie overzichtelijk en dat zorgt voor een fijne klantervaring.
  • Dankzij het Digitaal Dossier, een generieke oplossing van Pondres, krijgen deelnemers een eigen, unieke ‘kluis waarin al hun documenten worden opgeslagen. Deelnemers kunnen deze raadplegen, downloaden en printen.


Resultaten

  • De digitalisering van documentstromen leidt tot een verbeterde klantbeleving en lagere kosten
  • Het project is binnen de door Achmea WIA gestelde doelen (tijd en geld) gerealiseerd, onder meer door de jarenlange samenwerking en onze kennis van omnichannel communicatie
  • Het gebruik van generieke standaardoplossingen en -componenten maken het complexe communicatieproces inzichtelijk en efficiënt.


Meer informatie

Wil je meer weten over de digitale documentstromen die wij in goede banen geleid hebben voor Achmea WIA, en de voordelen van deze digitale transitie voor de pensioenuitvoerder en haar deelnemers? Of ben je benieuwd naar andere projecten die wij voor Achmea Pensioen Services hebben gedaan op het gebied van digitale transformatie? Neem gerust even contact op met Wouter de Regt via wouter.de.regt@pondres.nl of +31 88 949 41 73.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram