Achmea Reinsurance kiest voor veilig digitaal ondertekenen

Home > Achmea Reinsurance kiest voor veilig digitaal ondertekenen

Achmea Reinsurance Company N.V. (Achmea Reinsurance) is het competence centre op het gebied van herverzekeren binnen Achmea.

Al voordat het coronavirus Nederland teisterde, was Achmea op zoek naar een oplossing om het ondertekenen van documenten te vereenvoudigen. Reinsurance Manager Laura Romp: “We zochten vooral een volledig digitale oplossing die past in de huidige digitale wereld. Een belangrijk criterium was dat het aan onze veiligheidsvereisten moest voldoen. Gebruiksvriendelijkheid, inzicht in het hele proces en ook flexibiliteit en snelheid zijn belangrijk.”

Welke oplossing hebben jullie gerealiseerd?

In juli 2020 stond een grote contractverlenging gepland, waardoor het besluitvormingsproces is versneld. Carla Ligtenberg, teamleider van het secretariaat bij Achmea Reinsurance: “Het was wel even spannend: in korte tijd gingen we een aanzienlijke verandering doorvoeren.” Na enkele adviesgesprekken met Pondres is gekozen voor de eSign-module, een rechtsgeldige digitale handtekening voor het intern en extern ondertekenen van o.a. contracten.

Flexibiliteit en snelheid

Laura en Carla over de samenwerking: “Pondres begreep de urgentie en acteerde daar ook naar. Vanuit een duidelijke planning konden wij snel schakelen. De flexibiliteit en beschikbaarheid op ieder moment van de dag hebben wij als zeer prettig beschouwd, evenals de communicatie. Deze was duidelijk, het was echt teamwork.

Het resultaat was er ook naar, want binnen vier weken was de inrichting een feit. Onze eigen dedicated productieomgeving stond klaar en we konden direct aan de slag om documenten digitaal te laten ondertekenen."

Wat heeft het Achmea Reinsurance gebracht?

Na het succesvol afronden van de contractverlenging is Achmea Reinsurance het digitaal ondertekenen ook gaan inzetten voor andere documenten en processen waarvoor een handtekening nodig is. Het volledige geautomatiseerde tekenproces zorgt ervoor dat ondertekening van stukken vele malen efficiënter gaat.

“We zijn erg blij met deze implementatie, vooral gelet op de eenvoud en laagdrempeligheid in gebruik.
Het tekenproces is aanzienlijk versneld sinds de invoering van de digitale handtekening via eSign. Voorheen werden documenten geprint, getekend, gescand en verzonden naar de relatie. De relatie deed vervolgens hetzelfde en stuurde de documenten weer terug. Nu uploaden we het document in het eSign-portaal, selecteren we de ondertekenaars en bepalen de volgorde van ondertekening. In het portaal kan ik de status van het document zien. Ook van onze relaties ontvangen we veel positieve reacties over de nieuwe manier van werken.”, aldus Carla Ligtenberg.

Meer lezen?

Lange ondertekenprocessen en administratieve rompslomp zijn verleden tijd met eSign, onderdeel van het Digitaal Communicatie Portfolio van Pondres. Dit biedt toegang tot een scala aan digitale verzendkanalen.

Wil jij weten hoe je snel, contactloos en veilig eSign kan integreren in jouw bedrijfsprocessen? Neem dan nu vrijblijvend contact op met Wouter de Regt, Manager Business Development. Dat kan via wouter.de.regt@pondres.nl of bel +31 88 949 41 73.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram