Even stilstaan, een hele vooruitgang

Home > Even stilstaan, een hele vooruitgang

Zo rond de jaarwisseling gebeurt er altijd iets bijzonders. In de laatste maand van het jaar trekken we met z’n allen een sprintje om de laatste dingen af te ronden. Nog even dat plan afmaken. Nog even een rapportage opleveren. Ergens tussendoor (ja sorry, zo gaat dat nu eenmaal vaak) krijgen we ook nog een beoordelingsgesprek met onze leidinggevende waarin we terugblikken op wat we allemaal hebben gedaan. En boy, dat was weer veel dit jaar!

Ter afsluiting van een jaar hard werken gaan we naar de altijd gezellige kerstborrel. We proosten op de successen van het jaar en we lachen om de missers. Vooral om die van onze collega’s natuurlijk; onze eigen missers proberen we na het beoordelingsgesprek snel weer te vergeten. We groeten onze collega’s en stappen met het kerstpakket onder de arm en de eeuwige hit van Chris Rea in ons hoofd de auto in, driving home for Christmas.

Tijd voor rust en reflectie

Kerst valt gunstig dit jaar. De meerderheid van ons heeft een extra lang weekend. Een groot aantal komt zelfs pas volgend jaar weer naar het werk. Pfoe, daar zit je dan opeens thuis met behalve het tumult van je familie om je heen verder helemaal niets… RUST! Even tijd om zelf na te denken en te reflecteren op de voorgaande 358 dagen.

Die tijd voor jezelf is misschien wel het mooiste cadeau dat je onder de kerstboom gaat vinden. Het is immers vaak een hele opgave om tijd voor jezelf vrij te maken, maar het is oh zo waardevol om zo nu en dan de balans op te maken. Zie het als een grote schoonmaak, maar dan in je hoofd. Wat maakt je gelukkig? Waar ben je trots op? Uiteraard is niet alles even fraai. Wat zou je dan minder of niet meer willen?

De kunst is om dat waar je blij van wordt vast te houden en al dat andere los te laten. Makkelijk gezegd hè? Ja, weet ik, maar zo werkt het nou eenmaal wel. En tijdens de kerstdagen heb je de tijd, dus wat let je om er eens goed voor te gaan zitten? Je zult merken dat door bewust stil te staan en vervolgens te focussen op het positieve, je volgend jaar weer helemaal opgeladen en boordevol energie naar je werk gaat. Dan zetten we met z’n allen weer vol enthousiasme opnieuw de schouders eronder om er weer een mooi jaar van te maken.

Over de auteur

Lizette is als P&O Adviseur werkzaam geweest bij Pondres. Zij geeft advies aan management en medewerkers over alle mogelijke HR-aspecten. Ook zet ze zich in voor het (door)ontwikkelen van HR-beleid in lijn met bedrijfsdoelstellingen en huidige marktontwikkelingen.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram