Binden en boeien

Home > Binden en boeien

Wat trekt (nieuwe) medewerkers aan? Waarom kiest men ervoor bij het ene bedrijf te werken en niet bij het andere? Collega’s, cultuur, functie? Redenen genoeg, en wat je belangrijk vindt verschilt ook nog eens per persoon. Maar voor werkgevers geldt unaniem: aantrekkelijk werkgeverschap is belangrijk om een bevlogen medewerker binnen te krijgen én te behouden.

Door de huidige krappe arbeidsmarkt wordt het werven van geschikte kandidaten een steeds grotere uitdaging. Binden en boeien zijn nóg belangrijker geworden. Ook bij Pondres zijn we hier volop mee bezig. Met aandacht voor nieuwe, maar zeker ook huidige medewerkers. Graag vertel ik hier vanuit P&O wat meer over!

Binden …

Blije medewerkers zijn belangrijk, dat weten we natuurlijk. Maar hoe blij zijn de medewerkers van Pondres nu echt met hun werk? We bevragen dit wel in functioneringsgesprekken en uiteraard ook zoveel mogelijk tussendoor, maar écht de beleving eens van onze medewerkers concreet maken konden we niet.

Daarom hebben we afgelopen november een eerste medewerkerstevredenheidsonderzoek uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek worden binnenkort verwacht. In ieder geval hopen we meer inzicht te krijgen in de tevredenheid van de medewerkers, en wat eventuele verbeter- en aandachtspunten zijn. Door het onderzoek periodiek te herhalen, willen we er bovendien voor zorgen dat het plezierig is en blijft om bij Pondres te werken. Wordt vervolgd dus!

… en boeien

Een ander actueel onderwerp voor P&O is het onboardingsproces van nieuwe medewerkers. Als je de juiste medewerkers hebt aangetrokken, wil je hen natuurlijk goed verwelkomen en ervoor zorgen dat zij zich direct thuis voelen. Onboarding is een permanente tool die ingezet kan worden om medewerkers direct te betrekken bij het bedrijf. Voor productievere medewerkers, lager verloop en een verhoogde betrokkenheid, maar vooral ook als een leuke manier om nieuwe medewerkers de organisatie en collega’s te leren kennen.

We zijn nu nog volop bezig dit onboardingsproces te ontwikkelen en in te richten. Het doel is in ieder geval om het in het tweede kwartaal van 2019 in te voeren, zodat we nieuwe collega’s vanaf het eerste moment weten te enthousiasmeren en aan ons mooie bedrijf kunnen verbinden. Eveneens wordt vervolgd dus.

Betrokkenheid voorop

Al met al zijn we bij Pondres druk bezig om de betrokkenheid van onze medewerkers te meten én te vergroten. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen op dit vlak, als medewerker of juist als werkgever. Wat werkt wel voor jou en wat niet? Wat bindt en wat boeit? Ik ben benieuwd naar alle ervaringen, dus bel of mail me gerust!

Over de auteur

Amy is als HR-adviseur werkzaam geweest bij Pondres. In die rol adviseerde en ondersteunde ze de directie, het management en de medewerkers gevraagd en ongevraagd op het gebied van personeel en organisatie. Bovendien schreef ze daar enkele blogs over, waaronder deze. Heb je vragen over het HR-beleid van Pondres? Neem gerust even contact op via hr@pondres.nl.

Neem contact op

Wil je weten hoe wij jouw klantcommunicatie naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem gerust contact met ons op via info@pondres.nl of bel +31 88 949 41 00. Wij helpen je graag!

Claudia Vorstenbosch
Claudia Vorstenbosch
Sales Support
Neem contact op
Top linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram